Міжнародний день млинця!

Сьогодні відзначається Міжнародний день млинця!

Перше млинцеве свято відбулося в 1950 році. А ось в англійському містечку Олбі він проводиться вже років 500.

Почалося з того, що якось під час Великого посту один з городян потайки смажив млинчики у себе на кухні. Раптово пролунав дзвін. Бідна хазяйка так перелякалася, що, забувши про все на світі, помчала в церкву… прямо із сковорідкою в руках і з млинчиками. Це було в 1445 році.

З тих пір городяни влаштовують щорічний забіг з млинцями – жінки, неодмінно в платтях і фартухах, повинні пробігти певну дистанцію, підкидаючи млинець на сковорідці.

Подібна традиція існує і в Westminster School в Лондоні — млинець, випечений з кінським волосом, щоб він не розвалився, підкидають на сковороді, а потім учні прагнуть відітнути шматок більше.

Отже в Олбі і Лібералові жінки щороку бігають по вулицях із сковорідками в руках, на бігу перевертаючи млинчики. А винагородою переможниці служить поцілунок дзвонаря, шана і пошана.

Ну, а млинчики, які не впали із сковорідок під час гонок, потім дружньо поїдають глядачі.

Для довідки: на Заході товсті млинці називають pancakes, що на російську мову зазвичай переводиться як оладки. А тоненькі млинці — crepes.

До цього свята долучились і наші учні. Приготували не тільки млинці, а й зробили чудові презентації, пригостили друзів та сусідів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Досягнуто ліміту часу. Будь ласка, введіть CAPTCHA ще раз.